Hoe ik van onbekende journalist naar coach met een miljoenen bedrijf groeide...

...in 3 korte verhalen

Ik had nauwelijks geld en was 29 jaar

..maar had wel een droom: in een groot grachtenpand in Amsterdam wonen. En van mijn salaris als journalist bij NRC ging dat nooit lukken. Dus stopte ik als journalist na 7 jaar...

...om iets nieuws te doen: ik ging ondernemer worden. En ik begon met dat grachtenpand huren: voor 3.000 euro in de maand (en wat bluf) tekende ik een huurcontract. Ik had niet het geld om de volgende maand huur te betalen: maar nu MOEST ik wel slagen van mezelf.

Ik verhuurde mijn eigen woonkamer

Met een simpel berichtje op Linkedin: "Wie wil voor 500 euro per dag in mijn nieuwe vergaderruimte SPOT komen vergaderen? Het ziet eruit als een huis!"

Bedrijven als Apple, Google, Booking.com, Ebay, Heineken en ING begonnen mijn 'unieke' vergaderruimte te huren. De media schreven erover.

Dat was een vliegende start, en zo groeide mijn bedrijf SPOT in één jaar naar 4 locaties en een team van 15 hosts die me hielpen te runnen. En verdiende ik mijn eerste miljoen als ondernemer.

Ik was doodsbang voor de camera

...Als introvert en typische journalist dacht ik dat video niks voor mij was. "Ik ben beter achter mijn laptop."

Maar om mijn bedrijf zo snel te laten groeien en te promoten MOEST ik wel online, en had ik een Instagram account aangemaakt.

In een paar jaar tijd groeide dat enorm: mijn dagelijkse vlogs over mijn bedrijf en mijn leven sloegen aan, en ik groeide naar tienduizenden volgers.

Tweede bedrijf

Toen kwamen de berichtjes binnen. "Hoe doe jij dat toch?" en "Wil je mij dit ook leren?"

En zo startte ik mijn tweede bedrijf: ik begon cursussen te maken. Ging ondernemers helpen met hun eigen bedrijf.

Eerst met één-op-één coaching. Maar dat ging me te langzaam: mijn agenda liep al maanden van te voren helemaal vol en ik wilde méér mensen bereiken.

Ik begon met één simpele cursus maken, en nu zes jaar later zijn dat 6 cursussen geworden, met meer dan 20.000 cursisten en 6 miljoen aan omzet.

Het is zelfs zo'n succes, dat ik mijn eerste bedrijf in vergaderruimtes ben gestopt: online ondernemen vind ik veel leuker.

Wil je nou meer weten?


Over al deze levensfases heb ik podcasts gemaakt. Dus van mijn eerste keer een bedrijf starten, tot beginnen met vloggen, of mijn eerste miljoen verdienen...in zo'n 30 (!) podcasts heb ik het hele verhaal uit doeken, met handige tips.

Luister podcasts

3x vragen

"Heet je Celine of Charlotte?"

Ik luister naar allebei. Ik ben opgegroeid met beide namen, en woon nu in New York waar veel mensen me als Celine kennen. Maar in Nederland weer vaker als Charlotte.

"Kom je uit een ondernemersgezin?"

Nee. Daar komt ook juist mijn drive vandaan: ik ben traditioneel opgegroeid, met het idee dat je als vrouw liefst een goeie man aan de haak slaat "die goed voor je zorgt." Ik wil vrouwen juist graag financieel onafhankelijk en vrij maken.

"Waar leef je nu?"

Ik heb huizen in Amsterdam, Sedona (USA) en ik leef nu in New York. Ik heb een witte Huskey mix geadopteerd, en heb als bewust single moeder een dochtertje: Romy.

BEKIJK in 90 seconden deze video hoe ik van journalist, naar eigenaar van een keten vergaderruimtes (SPOT), ben gegaan, en toen online cursussen ging verkopen.


Officiële Bio


Celine Charlotte van 't Wout (1987)

Online ondernemer, business coach, influencer en podcast host.


C
eline Charlotte studeerde journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam en begon haar carrière als journalist voor NRC. Met haar eerste bedrijf SPOT, een reeks vergaderlocaties in Amsterdam, vestigde ze haar naam in het ondernemerslandschap, en werd onder andere door het FD uitgeroepen tot jong ondernemerstalent. 

In 2019 begon ze haar succesvolle 7-figure online cursusbedrijf C.Academy, waarmee ze online ondernemerschapscursussen geeft, waarvan er al meer dan 20.000 zijn verkocht en meer dan 6 miljoen in sales.

Op Instagram heeft ze meer dan 66.000 volgers en deelt ze haar dagelijkse ervaringen als ondernemer. Haar podcast 'Celine Charlotte' heeft bijna een miljoen downloads, en ze is een veelgevraagd spreker op evenementen. Ze werd geïnterviewd in meer dan 30 mediakanalen, zoals AD, Business Insider, VOGUE, NPO, Parool en RTLZ. Ze woont in New York met haar hond en dochter.

Rechtenvrije foto's  →

"Ik ben nog nooit van mijn leven zo bang geweest."

- Een nacht ayahuasca in de jungle -

Luister episode nu  →